Fra OL-utøver til byggleder - hils på Ole Magnus Bakken

Vi i Enter Gruppen har mange hyggelige ansatte som vi har gleden av å treffe hver eneste dag. I den forbindelse har vi valgt å intervjue noen av dem slik at dere også kan få et kort innblikk i hvordan disse fantastiske menneskene er. I dag skal vi få møte en av Enter Gruppens byggeledere, Ole Magnus Bakken.


Den akkurat fylte 31-åringen fra Brøttum er tidligere profesjonell skytter med flere medaljer både individuelt og i lagskyting. Han representerte Norge under de olympiske leker i London i 2012 hvor han kom seg til finalen i 10m luftrifle og endte på en 8. plass. Selv om Ole Magnus ikke har lagt rifla helt på hylla, begynte han å jobbe som byggleder for Enter Gruppen i 2017 og trives veldig med det.

Fra OL i London 2012 (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Hvordan først hørte du om Enter Gruppen?


- Jeg hadde jo lest om Enter Gruppen i avisa i forbindelse med at de hadde kjøpt opp Maskinanlegg og at Stian Grønbakken var en veldig ung grunder som turte å satse. Det var imidlertid onkelen min som introduserte meg til selskapet. Han jobber i Ly Forsikring som er en samarbeidspartner til Enter. Han presenterte meg for Stian og spurte om det var muligheter for jobb. Stian sa han skulle tenke på det og et par måneder senere kom han med et tilbud, som jeg selvfølgelig takket ja til.


Hva gjør egentlig en byggleder?


- I all hovedsak så har du kontroll på det som skjer på byggeplassen fra start til slutt. Det krever jo at man har tett oppfølgning rundt det tekniske og passer på at utførelse er etter norsk standard, i tillegg til den kvaliteten som Enter Gruppen krever. Det er også mye økonomi knyttet til kostnadskontroll og ressurseffektivisering. Det er med andre ord hektiske dager!


Hvilke prosjekter jobber du med nå og hvordan ser dagene ut?


- Nå holder jeg på med Slåttsveen og Moelvtorget. Da har jeg for vane å kjøre innom byggeplassen på morgenen og ta en runde med snekkerne. Som regel har de jo fått vite hva de skal gjøre i forkant, men det er greit å ta en ekstra runde med dem og planlegge litt fremover. Deretter drar jeg tilbake på kontoret og foretar noen bestillinger utfra det jeg har pratet om med snekkerne. Jeg driver også mye med priskalkulasjoner hvor jeg ser på hovedkalkyler opp mot nye prosjekter, i tillegg til å foreta avviksanalyser og utvikle nye prosjekter. Så det er mye å gjøre, og derfor ikke alltid åtte-til-fire.


Hva liker du best med jobben din?


- Jeg synes rett og slett det er veldig morsomt! Jeg har gode kollegaer og en fin arbeidsplass med varierte arbeidsoppgaver. Byggprosjektene er også veldig forskjellig. Vi driver ikke bare med enmanns- og tomannsboliger, men har også i større grad gått over til lavblokkprosjekter som jeg synes er veldig gøy. Det krever at du tenker mer da de er mye mer teknisk utfordrende å sette opp.


Har Enter Gruppen endret seg noe siden du startet?


- Vi har faktisk endret oss en del på den forholdsvis korte tiden jeg har vært her. Vi har gjort om mye på interne rutiner for å sikre bedre effektivitet. Vi har også hatt noen omrokkeringer i gruppen og blant annet fått inn Vidar Amundsen som kvalitetet- og ettermarkedansvarlig, som har vært til veldig god hjelp!

Ole Magnus i Enter Gruppen (Foto: Enter Gruppen)

Hvordan har denne jobben hjulpet din karriereutvikling?


- Jeg fikk jo mye ansvar fra første stund, noe som har gjort meg svært selvstendig og gitt meg veldig mye kunnskap. Hadde jeg begynt hos noen andre større entreprenører, så hadde jeg ikke fått i nærheten av like mye ansvar som jeg får nå. Stian stoler mye på deg og gir deg frihet under ansvar, som er noe jeg setter veldig pris på. Så da må du bare gripe sjansen!


Hvordan ønsker du at karrieren din skal utfolde seg de neste 5 til 10 årene?


- Jeg liker veldig godt å lede mennesker. Jeg har hatt hovedansvaret for større prosjekter på Slåttsveen hvor mye av jobben gikk ut på å lede folk i riktig retning slik at vi nådde målene vi hadde satt. Håpet er å kunne utvikle meg i den retningen der jeg kan lede enda mer enn jeg allerede gjør i dag, men det kreves mye mer erfaringen enn det jeg innehar for øyeblikket. Å kunne få en lederstilling er et mål jeg har satt langt frem i tid, men som jeg har lyst til å oppnå. Det skal imidlertid sies at det er veldig mye spennende som skjer innen bygg og anlegg for tiden, så spør du meg om to år har jeg kanskje endret mening.