Trender i 2019

Vi har tatt en prat med damene bak interiørforretningen Rom for Rom i Brumunddal for å høre hva som rører seg i interiørverdenen. Trender innenfor interiør er i stadig bevegelse, og det er mye mer fokus på interiør i dag fordi man vet at det betyr mye å ha det hyggelig rundt seg. I mange år har den minimalistiske interiørtrenden vært dominerende, men nå ser man en økende interesse for mer farger og miks av materialer. Med sin 25 års lange erfaring, vil Lise-Lene Høiby og Anne Elisabeth Liberg i Rom for Rom vise litt av trendene for 2019.


Tapet

Det skjer mye interessant på tapetfronten. Vinyl- og fibertapeter som er enkle å legge, er på full fart inn. De kommer med og uten mønster og trenden er mer bruk av en rolig tapet på alle veggene eller bruk av mønster på kun en vegg. Tapet gir mer dybde enn vanlig maling og kan totalt forandre uttrykket i et rom.


Bilder: Tapet fra Green Apple


«Blåtoner er fortsatt med» sier Høiby. En blå tapet fungerer som et virkemiddel for å gi rommet en rolig, luksuriøs stemning der det kan være deilig å trekke seg tilbake etter lange dager. Grønntoner skaper harmoni og gir rommet en dempende og beroligende stemning. Med det grønne fra naturen og bruk av tapet, kan du skape en mer personlig stil, sier Liberg.

Det er mye «varme vibber» nå og bruk av treverk og miks av varme og kalde toner er veldig i tiden, forteller Liberg.


Bilder: Tapet fra Green Apple og møbler fra svenske Ire.


Vår erfaring er at de fleste kunder velger litt duse gode fargetoner på vegg – ton i ton er delikat og tidløst, sier Høiby. Det er mer bruk at tekstiler og tepper – gjerne vegg til vegg tepper som luner veldig godt og virker støydempende.


Bilder: Tapet fra Green Apple – gardiner og vegg til vegg teppe fra tyske Jab.


Tekstiler og tepper

Tekstiler er «hot» forteller de to damene i Rom for Rom. Dette er positivt for interiørelskere da gardiner, puter og pledd kan byttes ut i en fei og fornye hele rommet. Det er bruk av tekstiler som skaper et personlig hjem og har du et gammelt møbel, kan dette trekkes om og bli som nytt. «Vi har systuer og møbeltapetserer som lager alt du ønsker på mål», forteller Liberg.


Bilder: Tekstiler i lin med mønster og møbelstoff i mønstret velour.

Gulvtepper i «Vintage-stil» er populære. Nydelige mønstre og farger gjør at de på mange måter blir et gulvliggende kunstverk. Har du et nøytralt rom, kan disse passe perfekt for å lune rommet.


Bilder: Tepper fra Louis de Poortere som produserer uten kjemikalier i Belgia.


Kulturarv

Har du tilfeldigvis et gammelt bord, noen stoler eller annet interiør som samler støv på loftet? Hent det ned og bruk fortidens interiørstil til å lage gledesfylte oaser med farger, teksturer og mønstre – finn din egen stil. Vi ser en dragning mot kulturarv og røtter, forteller Høiby. Vi har en norsk leverandør/produsent som fortsatt lager de samme møblene som på 1960-tallet som nå ser en oppblomstring samtidig som de fornyer seg, sier Liberg. Fokus på miljø og kvalitet – og gjerne gjenbruk er i tiden. Bygg videre på noe som betyr noe for deg og skap din egen personlige stil. Det er dette vi hjelper kunder med hver dag, så vær ikke redd for å søke hjelp for å ta de rette valgene.


Bilder: Møbler fra Tonning & Stryn som fortsatt produserer i Norge


Lurer du på noe mer? Ta kontakt med Anne Elisabeth (anneelisabeth@romforrominterior.no) eller Lise-Lene (liselene@romforrominterior.no), eller besøk Rom for Rom sin forretning i Nygata 12, Brumunddal.